Bir İnceleme istiridye mantar miseli
Bir İnceleme istiridye mantar miseli
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, ziraat ve mizaç sahaında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla alay malay, potansiyeli elan da ortaya çıkacaktır.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi kuruluşlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin kayranı kapatılır.1,5 aylık müddetç sonunda ise mantarlar toplanmak kucakin hazırdır.
İstiridye mantarı bitirmek kucakin tohumlar, ekseriya mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğaltılır. İşte kadem etap istiridye mantarı tohumlarını nite ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumları ve mantarların afiyet açısından birgani faydası bulunmaktadır:
Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği kesimü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri adetsı artmıştır.
İstiridye mantarı 2021 senesinde mutluluk tarafından hibe kapsamları karınerisindeydi. Ancak şuan istiridye mantarına özel bir hibe isteklendirme programı yoktur.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoğu kez salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın kırmızıınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan ne yetiştireceğinizle alakalı genel adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.
Gayrı bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir yer kifayetli gelmektedir. Ast dünya alanları da kurularak talaş ve misel vasıtasıyla üretime esaslanılabilir.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı bitirmek midein kullanacağınız bir konteyner yahut torba.
Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, organik atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini tasarruf etmek midein kullanılmaktadır.
· İceberg marulu ekseriya soğuk esinti koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları alelumum baharın er yahut hazanın adım atarında ekebilirsiniz. Arazi sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
her ahzüitate Akakçe yönınızda. Nerede olursanız olun verişe Akakçe'den click here sarrafiyelayın.
Tahılları 30-45 zaman süresince kaynatın. Kaynama fiillemi esnasında, tahılların kucakindeki zararlı mıkroorganizmaların yasak olmasını peylemek midein suya bir rakam tuz ekleyebilirsiniz.